Iskusni kuhari uvijek eksperimentiraju pri pripremi peciva.
Stoga ima smisla pogledati nekoliko sastojaka koji se mogu sigurno dodati brašnu tijekom pečenja kako bi se dobio nježan okus i neobična aroma.
Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako učiniti pravu stvar.
Vanilin šećer ili ekstrakt
Dodavanjem vanilin šećera ili ekstrakta u brašno proizvodi će dobiti jedinstvenu aromu i nježan okus. Vanilija se dobro slaže s gotovo svim vrstama peciva, od biskvita do kolačića i pita.
Mlijeko u prahu
Također dodaje blagi mliječni okus koji savršeno nadopunjuje slatke proizvode. Dodavanje 1-2 žlice mlijeka u prahu na svaku šalicu brašna može znatno poboljšati kvalitetu vaših peciva.
Kardamom i cimet
Ovi začini posebno su dobri u kombinaciji s voćnim pitama, pogačicama i keksima. Naravno, pri njihovom dodavanju treba biti racionalan jer mogu značajno utjecati na okus pečenja.
Limunova korica
Dobro se slaže s keksima, muffinima i pitama. Ima smisla koristiti sitno ribež za uklanjanje tankog sloja korice s limuna. Bitno je da je korica manji dodatak i da ne oblikuje okus.
Suho vrhnje ili vrhnje
Ovi sastojci pojačavaju kremastu teksturu i čine proizvode prozračnijima. Za postizanje željenog učinka u brašno možete dodati 1-2 žlice suhog vrhnja.
Brašno od oraha
Čini pečenje hranjivijim i zanimljivijim. Zamjena dijela običnog brašna brašnom od orašastih plodova može učiniti pite, torte i kolače ukusnijima i aromatičnijima.
pahuljice kokosa
Može se dodati u brašno za izradu muffina, kolača i kolača. Kokosove ljuskice daju nježnost i laganu aromu koja se odlično slaže s čokoladom, voćem i orašastim plodovima.
Ranije smo vam rekli zašto ne možete kuhati sočne mesne okruglice.