Kako kuhati pileći file tako da ispadne sočan: trikovi iskusnih kuhara

Mnogi ljudi kuhaju filet, smatrajući ga niskokaloričnim i zdravim. Kako skuhati uistinu ukusan file? Postoji nekoliko trikova iskusnih kuhara koji će biti pravo otkriće.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako postupiti ispravno u ovom slučaju.

Marinada je ključ sočnosti

Ne samo da mesu daje okus i aromu, već ga čini sočnijim i mekšim. Iskusni kuhari koriste razne sastojke za marinadu, kao što su:

• umak od soje;
• sok od limuna;
• maslinovo ulje;
• začini i još mnogo toga.

S marinadom možete neprestano eksperimentirati dok ne postignete savršenu ravnotežu okusa.

Piletina
Fotografija: © Belnovosti

File prvo treba izvaditi iz hladnjaka.

Jedna od tajni kuhanja fileta je pravilna temperatura i vrijeme kuhanja.

Filete je potrebno unaprijed izvaditi iz hladnjaka kako bi se ohladili na sobnu temperaturu prije kuhanja. To će omogućiti ravnomjerno zagrijavanje mesa i spriječiti isušivanje unutrašnjosti.

Korištenje suhe marinade

Suhe marinade izvrstan su način da filetima date jedinstven okus i aromu. Možete kušati razne začine, začinsko bilje i sol te tom smjesom premazati filete prije prženja ili pečenja.

Suhe marinade također pomažu u stvaranju ukusne korice na površini mesa. Naravno, ova metoda se može koristiti ako se ne koristi uobičajena marinada.

Roštilj je najbolji prijatelj filea

Pečenje na roštilju je izvrstan način kuhanja fileta koji zadržavaju svoju sočnost i okus. Prije pečenja ne zaboravite rešetku namazati uljem kako se meso ne bi zalijepilo.

Pečenje na roštilju daje fileu prekrasan miris i karakterističan okus dima. Čak i na električnom roštilju možete postići izvrsne rezultate.

Koliko dugo kuhati

Točno vrijeme pečenja možete odrediti prema snazi ​​pećnice i veličini samog fileta. Ali jedno je sigurno: filet se vrlo brzo kuha.

Ako ga pregrijete, s vremenom će postati suh i neuravnotežen.

Već smo vam rekli da pečenje nije potrebno premazati jajetom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki