Kako bi bilo koja vrsta žitarica postala bolja i ukusnija, postoje razni načini.
Važno je učiniti sve da prilog ili kaša budu uspješni.
Mnogo je trikova već izmišljeno u vezi s heljdom. Na primjer, neki kalciniraju žitarice prije kuhanja kako bi postigli idealan okus i konzistenciju, podsjeća kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja i kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti.
Drugi jednostavno namaču proizvod prije izravnog kuhanja.
Zašto to učiniti?
Mnogi ljudi su navikli na ovu metodu u odnosu na druge vrste žitarica, ali heljda, po njihovom mišljenju, ne treba ovaj pristup. Ovo je greška.
Činjenica je da žitarice sadrže fitinsku kiselinu. Ne utječe na okus kaše, ali ima negativnu osobinu: komponenta čini heljdu manje zdravom. Zbog toga se oni kemijski elementi koji su dio proizvoda ne mogu u potpunosti apsorbirati.
Ali namakanje vam omogućuje da prevladate ovu prepreku.
Proizvod je dovoljno ostaviti u hladnoj vodi nekoliko sati. To će pozitivno utjecati i na okus priloga.
Ranije smo razgovarali o najboljem načinu kuhanja prženih krumpira s lukom.