Pileći kotleti imaju svoje nijanse tijekom procesa kuhanja, što će utjecati na okus i estetske kvalitete jela.
Stoga ih je potrebno pripremiti na određeni način.
Kulinarski stručnjak mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, ističe tri glavne točke koje će vam omogućiti kuhanje pilećih kotleta iz snova.
Što su oni?
Prvo poradite na komadu fila
Da bi kotleti bili najukusniji, mekši i kvalitetni, prvo morate poraditi na pilećem fileu. Govorimo o pažljivoj obradi fileta skrivenog ispod filma kulinarskim čekićem.
Povrće
Neki ne uvode ništa osim svježeg luka, ali u ovom će slučaju kotleti ispasti vrlo osrednji. Bolje je poslužiti se trikom.
Da biste to učinili, trebate uzeti luk i slatku papriku, nasjeckati ih, pržiti i dodati u mljeveno meso. Pileći kotleti će imati koristi od ovog pristupa.
Sir
Malo ljudi koristi i ovu tajnu, što je velika greška. Ali ovo je jednostavan i pristupačan način da kotlete učinite jednostavno savršenima.
Uzmite komad sira i usitnite ga pomoću ribeža. Jelo će ispasti nevjerojatno nježno i ukusno. Također, dodavanje sira pomoći će u postizanju savršene korice.
Ranije smo razgovarali o tome koje će komponente poboljšati okus milkshakea.