Kako pripremiti standardni Olivier: 3 važna pravila – što ne smijete zaboraviti

Mnoge žene, kada posjećuju restoran, često naručuju Olivier samo kako bi otkrile njegove tajne i suptilnosti.

Čak iu posjetu, domaćice isprobavaju jela svojih “konkurenata” kako bi ih usporedile s njihovom salatom.

To je zato što se ovo jelo smatra jednim od najvažnijih za našu kuhinju, istaknula je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.

Koje su glavne tajne standardnog Oliviera?

Manje krumpira, više jaja

Važno je zapamtiti da krumpir čini salatu težom i gušćom. Da, brže ćete utažiti glad, ali to nije prioritet salate.

Stoga pažljivo uvodimo krumpir. Ali zahvaljujući jajima, Olivier dobiva prozračnost.

Olivie
Fotografija: © Belnovosti

Rezanje

Ovo je, naravno, energetski intenzivan proces, ali vrijedi ga proći: sve sastojke jednako samljeti. Zahvaljujući tome, kvaliteta okusa se značajno povećava.

Majoneza

Od mnogih možete čuti da je vrijeme da se odreknete majoneze: previše je štetna i ima puno kalorija. Ali morate shvatiti da u Olivier ne ide mnogo majoneze.

Ali okus ovog umaka važna je komponenta standardnog Oliviera.

Ranije smo govorili o tome što možete dodati kada kuhate krumpir.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki