Iz kojih razloga kupus ne postavlja: glavne pogreške – bilješka za ljetnog stanovnika

Ako ste suočeni sa situacijom u kojoj glavice kupusa doslovno “ne žele” da se vežu, tada možete jednostavno ostati bez žetve.

Stoga je vrijedno unaprijed analizirati glavne pogreške koje bi mogle uzrokovati tako neugodan ishod događaja.

Stručnjak agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak za mrežnu publikaciju BelNovosti, govorio je o tome koje nedostatke u uzgoju kupusa treba izbjegavati.

Što su oni?

Sjeme i sadnice

Nema potrebe da nekvalitetan sadni materijal za koji niste sigurni u početku smatrate glavnim. Šanse za povoljan ishod bit će niske.

Također, nemojte propustiti rokove sadnje. Ako imate rani kupus, sadnju treba završiti do svibnja. Kasne sorte mogu se saditi početkom ljeta.

kupus
Fotografija: © Belnovosti

Sunce

Ne sjećaju se svi da je kupusu očajnički potrebna sunčeva svjetlost. Bez toga, biljka će se rastezati prema gore umjesto da se pravilno razvija i postupno formira glavicu kupusa.

Redovito zalijevanje

Ako kupus nema dovoljno vlage, jednostavno neće dati glave. Stoga posebno pratite redovitost zalijevanja u suhom vremenu.

Ranije smo razgovarali o tome treba li hortenzije hraniti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki