Nusproizvodi – koje su njihove prednosti

Tema prehrane aktualna je u svakom trenutku, a proučavanje namirnica prikladnih za prehranu počelo je s pojavom čovjeka na Zemlji.

Zato je uvijek bilo puno mišljenja o jestivosti životinjskih organa.

U davna vremena smatralo se korisnim pojesti srce lava ili medvjeda kako bi se stekla hrabrost i snaga ovih životinja.

U današnje vrijeme to, naravno, ne bi trebalo činiti, ali ne treba zanemariti iznutrice, jer se radi o proizvodima bogatim vitaminima, mineralima i visokokvalitetnim bjelančevinama.

A apsorbira ih naš gastrointestinalni trakt mnogo bolje i lakše nego obično meso, jer je struktura tkiva slična ljudskoj, kaže Maria Kapralova.

hrana
Fotografija: © Belnovosti

Na koje nusproizvode vrijedi obratiti pozornost?

1. Goveđa ili pileća jetra. Bogata je vitaminima B skupine, uključujući B2, B6 i B12. Jača imunološki sustav i regulira razinu hemoglobina. Blagotvorno djeluje na zdravlje kože, živčanog sustava i očiju.
2. Goveđi jezik. Ovo je dijetetski proizvod koji je lako probavljiv. Smanjuje razinu kolesterola u krvi, normalizira metabolizam proteina i masti. Smatra se delikatesom.
3. Pileći želuci. Jedinstveni prehrambeni proizvod koji sadrži proteine, tiamin, željezo, niacin, folnu kiselinu, kalij, vitamin A, magnezij, vitamine B Redovita konzumacija iznutrica pomaže pravilnom rastu stanica, funkcioniranju imunološkog sustava, kardiovaskularnog sustava, sinteza aminokiselina, sprječava anemiju, pojavu neoplazmi.
4. Bubrezi. Goveđi bubrezi bogati su proteinima, vitaminima B skupine i željezom. Konzumacija goveđih bubrega povoljno utječe na rad štitnjače, a također sprječava razvoj stanica raka. Pupoljci se koriste za prva i druga jela, te konzervirane delicije.
5. Goveđa pluća. Nizak udio masti čini pluća nezamjenjivim tijekom dijete: pomaže vam da se osjećate siti bez preopterećenja želuca. Pluća sadrže tvari korisne za cirkulaciju krvi i jačanje krvnih žila – magnezij i kalij.

Na što treba obratiti pozornost pri odabiru ovih proizvoda

Izgled: čist, bez krvnih ugrušaka.

Miris – prisutnost stranih mirisa ili kemikalija je neprihvatljiva, trebala bi mirisati poput svježeg mesa.

Boja je prirodne nijanse, nije blijeda, nije sivkasta, nije svijetla, bez mrlja. Ako ima masti, treba je biti malo, a samo svijetla, tamna ili žuta mast je pokvaren proizvod.

Vrijedno je kupovati ove proizvode od provjerenih poljoprivrednika ili u trgovinama koje sigurno imaju certifikate kvalitete.

Ukratko, želio bih naglasiti da su nusproizvodi uglavnom niskokalorični proizvodi po pristupačnim cijenama i vrlo ukusna raznovrsna prehrana, kvalitetan izvor dobrih bjelančevina, te vitamina i minerala.

Razmotrite ovu opciju za sebe i iznenadite sebe i svoju obitelj raznim receptima za iznutrice.

Ranije smo vam rekli od kojih češera možete napraviti džem.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki