Sorte ogrozda razlikuju se po nizu pokazatelja i karakteristika.
Mnogi ljudi preferiraju vrste koje se mogu jesti odmah kao desert.
Drugi preferiraju sorte koje će se kasnije koristiti za preradu.
Međutim, u oba slučaja važno je uzeti u obzir faktor prinosa, napominje stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i dizajner pejzaža Anastasia Kovrizhnykh.
Koje 3 poteškoće mogu nastati?
Osiromašeno tlo bez gnojidbe
Mnogi ljudi vjeruju da ogrozd može bez gnojidbe dugi niz godina, budući da je tijekom sadnje dodana dovoljna količina hranjivih tvari.
To je zabluda.
Grm je potrebno izdašno hraniti barem jednom godišnje.
Nedostatak postupaka skrbi
Važno je zapamtiti da ogrozd treba povremeno provoditi postupak rezidbe. To ne samo da će povećati produktivnost, već će također imati općenito pozitivan učinak na razvoj biljke.
Zalijevanje
Ne znaju svi da je nedostatak vlage jedan od glavnih razloga zašto ogrozd izuzetno nerado donosi plodove.
Stvar je u tome što biljka ima površinski korijenski sustav.
Stoga, u vrućem vremenu, ne zaboravite na potrebu za visokokvalitetnim zalijevanjem.
Ranije smo govorili o tome kako se riješiti mrava pomoću tri pametne metode.