Kineski kupus vrlo je popularan sastojak ukusnih i zdravih salata.
Uz pravu kombinaciju sastojaka uvijek možete poslužiti razne salate izvrsne kvalitete.
Na primjer, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti o kulinarskim pitanjima, predlaže kombiniranje povrća s jajima.
Kako napraviti ukusnu salatu od kineskog kupusa
Popis komponenti
– oko 300 grama glavnog sastojka;
– tri kuhana kokošja jaja;
– dva mala svježa krastavca;
– pola vezice mladog luka;
– majoneza i sol.
Proces kuhanja
Ova će salata biti lagana (unatoč majonezi), ukusna i čak zdrava. Prvi korak je skuhati jaja i držati ih u hladnoj vodi kako ne bi bilo poteškoća u skidanju ljuske.
Zatim s glavice kupusa skinemo nekoliko gornjih listova i počnemo sjeckati. Što manji i tanji to bolji.
Krastavcima skinite kožicu i narežite na manje komade. Luk operite, osušite i također nasjeckajte. Stavite sastojke u zdjelu.
Zatim samljeti jaja i sjediniti ih sa ostalim proizvodima.
Posolite i dodajte majonezu.
Prethodno smo govorili o tome kako pripremiti ukusno predjelo od šampinjona.