Jedinstven okus i miris: recept za klasični uzbečki pilav koji se može pripremiti kod kuće

Pilav se smatra tradicionalnim uzbekistanskim jelom koje se priprema od riže, mesa, mrkve i luka.

Ovo jelo poznato je po svom jedinstvenom okusu i mirisu, kao i jednostavnosti pripreme.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, podijelila je recept za pilav koji se može pripremiti kod kuće.

Sastojci:

• 500 grama riže;
• 500 grama govedine ili janjetine;
• 4 srednje mrkve;
• 2 velika luka;
• 100 ml biljnog ulja;
• 1 žlica kumina;
• 1 žlica kurkume;
• 2-3 glavice češnjaka;
• sol po ukusu.

Priprema hrane

Meso narežite na komade veličine otprilike 3 cm. Mrkvu ogulite i narežite na tanke dugačke trakice.

pilav
Fotografija: Pixabay

Luk izrežite na pola kolutića. Rižu operite i potopite u hladnu vodu 20 minuta.

Prženje hrane

U dubokoj tavi ili kotlu zagrijte biljno ulje.

Dodajte luk i pirjajte na srednjoj vatri dok luk ne postane proziran.

Zatim dodati meso i pržiti dok ne porumeni. Nakon toga dodajte mrkvu i pržite zajedno s mesom dok mrkva ne omekša.

Kuhanje riže

Kad se meso i povrće poprži, dodajte kumin i kurkumu, promiješajte i odmah stavite na prethodno namočeni sloj riže.

Ravnomjerno rasporedite rižu po cijeloj površini posude, prelijte kipućom vodom tako da voda prekrije rižu 1-2 cm.

Kuhanje pilava

Posolite po ukusu, promiješajte i poklopite poklopcem.

Kuhajte na srednjoj vatri dok sva tekućina ne ispari, a riža postane mekana i mekana.

Pred kraj kuhanja dodajte protisnuti češnjak, promiješajte i poklopite 5 minuta da pusti aromu češnjaka.

Posluživanje jela

Gotov pilav stavite na veliko jelo i ukrasite svježim začinskim biljem poput peršina ili cilantra.

Pilav možete poslužiti uz salatu od svježeg povrća, kiseli mliječni proizvod poput jogurta ili kefira i krišku svježeg pita kruha.

Pilav je spreman! Dobar tek!

Ranije smo vam rekli što dodati boršču kako bi bio još bogatiji i svjetliji.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki