Ovo su najgora pića za vrućinu

Kada je vruće, uputa je da pijemo puno tekućine kako bismo zaštitili tijelo od dehidracije. Ali jesu li sva pića prikladna za tu priliku? Ideal je, naravno, voda! Najbolji i najsigurniji. Postoje i razna pića koja, umjesto da nas rashlade, imaju suprotan učinak.

Pogledajmo u nastavku koji su

Alkohol, čak i ako je hladan

Kada je jako vruće, mislimo da je čaša ružičastog vina, na primjer, idealna da nas rashladi. No, alkohol je diuretik i dehidrira nas, pa ga je najbolje izbjegavati.

Bezalkoholna pića i sokovi/pića sa šećerom

Kada piće sadrži šećer, čini nas žednima umjesto da utaži žeđ. Dakle, ne vrijedi za vrućinu.

Smrznuta pića

Koliko god čudno zvučalo, ledeni napici ne gase žeđ, već nas čine žeđnijima. Kad je piće puno leda, tada se naše tijelo mora jako potruditi kako bi se usred vrućine uspjelo uskladiti s tjelesnom temperaturom, pa nas na kraju i zagrije.

Milkshake

Vrlo ukusno i primamljivo, iako kalorično. Budući da imaju puno šećera i puno kockica leda, ne gase žeđ već izazivaju žeđ. Stoga ih izbjegavamo.

Dakle, što je ostalo?

Najbolje rješenje, naravno, kao što smo rekli u našem uvodu, nije ništa drugo nego voda. Kako bismo ga učinili zanimljivijim i aromatičnijim, možemo mu dodati aromatično bilje, voće i naravno limun za više detoksikacijskih učinaka. Osim vode, jako dobro rješenje za vrućinu je limunada, idealno domaća i bez ili s minimalno šećera.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki