Ljeti nikoga nećete iznenaditi prženim tikvicama. Prže se u brašnu, bez brašna ili u tijestu, a zatim se poslužuju s kiselim vrhnjem ili majonezom.
Uskoro će biti izvrsna prilika da otkrijete tikvice na nov način.
Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pržiti tikvice u pohanju sa sirom.
Potreban:
- tikvice 2 kom;
- sir 50 gr;
- krušne mrvice 150 gr;
- jaja 2 kom;
- brašno 60 gr;
- biljno ulje za prženje.
Kako kuhati
1. Mlade tikvice oprati i narezati na ploške.
2. Tvrdi sir naribajte na sitno ribež pa pomiješajte s krušnim mrvicama.
3. U posebnoj zdjeli umutiti jaja, u poseban tanjur sipati brašno.
4. Pripremljene tikvice prvo panirajte u brašnu, zatim u jajima, pa u smjesi krekera i sira.
Stavite u zagrijanu tavu s biljnim uljem i pržite s obje strane. Dobar tek!
Ranije smo govorili o receptu za klasični uzbečki pilav.