U vrućem ljetu u sparno poslijepodne, vrući, masni boršč ili juha od graška mogu izazvati nesvjesticu.
Razumljiva je želja da se u ovakvim danima pojede nešto hladno, ali zasitno.
Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti kholodnik s kefirom.
Potreban:
- repa – 350 gr;
- kefir – 1 l;
- jaja – 2-3 kom .;
- voda – 250 ml;
- svježi krastavci – 350 g;
- kopar i zeleni luk – po 30 g;
- češnjak, sol, papar po ukusu.
Kako kuhati
1. Ciklu operite i skuhajte dok ne omekša. Tvrdo skuhajte jaja, zakuhajte vodu i ostavite da se ohlade.
2. Cveklu oguliti i naribati na krupnije ribež, staviti u lonac, zaliti vodom i kefirom.
3. Jaja ogulite i narežite na srednje kocke. Dodajte u tavu.
4. Nasjeckajte zelje, češnjak, nasjeckajte krastavce, dodajte u tavu i sve stavite u hladnjak na sat vremena. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli kako napraviti tepsiju od štapića od rakova.