Kholodnik s kefirom: kako pripremiti osvježavajuće i zadovoljavajuće jelo

U vrućem ljetu u sparno poslijepodne, vrući, masni boršč ili juha od graška mogu izazvati nesvjesticu.

Razumljiva je želja da se u ovakvim danima pojede nešto hladno, ali zasitno.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti kholodnik s kefirom.

Potreban:

  • repa – 350 gr;
  • kefir – 1 l;
  • jaja – 2-3 kom .;
  • voda – 250 ml;
  • svježi krastavci – 350 g;
  • kopar i zeleni luk – po 30 g;
  • češnjak, sol, papar po ukusu.

Kako kuhati

1. Ciklu operite i skuhajte dok ne omekša. Tvrdo skuhajte jaja, zakuhajte vodu i ostavite da se ohlade.

2. Cveklu oguliti i naribati na krupnije ribež, staviti u lonac, zaliti vodom i kefirom.

Kholodnik
Fotografija: © Belnovosti

3. Jaja ogulite i narežite na srednje kocke. Dodajte u tavu.

4. Nasjeckajte zelje, češnjak, nasjeckajte krastavce, dodajte u tavu i sve stavite u hladnjak na sat vremena. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako napraviti tepsiju od štapića od rakova.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki