Ćufte od bundeve | zarpanews.gr

Ove mesne okruglice napravljene su od bundeve i imaju jesenski okus. Ukusno predjelo koje može stajati kao prilog ili biti lagani obrok uz salatu.

Spremno za 1:20′

napisao Grigoris Helmis

Materijali

500 gr. bundeve, u komadima debljine 2 cm

50 gr. topljeni maslac

10 gr. smeđi šećer

3 žličice juha od rakije

1 oštra žličica. slatki cimet u prahu

½ žličice sjemenke slatkog komorača, zdrobljene

1/3 žličice slatki klinčić, u prahu

1 jaje

4 žličice žlice brašna

1 žličica žlica metvice, nasjeckane

70 gr. narezati, izrezati na komade

malo meda za posluživanje

malo prženih sjemenki sezama za posluživanje

suncokretovo ulje za prženje

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku. U zdjeli pomiješajte komadiće bundeve s maslacem, šećerom, vinjakom i začinima i izlijte u tepsiju. Pecite 35-45 minuta dok bundeva ne omekša.

Bundevu vilicom izlijte u zdjelu i ostavite da se ohladi. Dodajte jaje, brašno, metvicu i feta sir te začinite solju i paprom. Zagrijte dosta suncokretovog ulja u tavi.

Žlicama uzimajte smjesu za polpete i pržite ih na zagrijanom suncokretovom ulju dok ne porumene s obje strane. Vaditi ih šupljikavom žlicom na tanjur obložen kuhinjskim papirom. Nastavite dok smjesa ne bude gotova.

Ćufte poslužite tople, prelivene medom i posute sezamom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki