Domaći sladoled božji je dar za one koji vole eksperimentirati u kuhinji i traže savršen okus.
Napraviti sladoled nije teško ako u hladnjaku imate vrhnje i kondenzirano mlijeko.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti sladoled kod kuće.
Potreban:
vrhnje (sadržaj masti 33%) – 400 g;
kondenzirano mlijeko – 190-200 gr.
Kako kuhati
1. Kremu izlijte u dublju zdjelu i tucite mikserom dok ne dobijete pjenastu masu.
2. Zatim dodajte kondenzirano mlijeko i nastavite mutiti mikserom, ali samo na maloj brzini.
3. Miješati dok se ne dobije homogena masa, ali ne dugo jer se inače može stvoriti ulje.
4. Sve prebacite u posudu, pokrijte poklopcem ili prozirnom folijom i stavite u zamrzivač.
5. Nakon 30 minuta potrebno je ponovno izmiješati masu. To se radi četiri puta s razmakom od 30 minuta.
Nakon 6-8 sati sladoled će biti gotov.
Ranije smo vam rekli kako kuhati kotlete od kupusa i leće.