Od jagoda možete napraviti puno ukusnih stvari. Od limunade i koktela, do sladoleda i složenih peciva.
Postoji opcija koja je mnogo svečanija, laganija i svježija.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti mousse od jagoda.
Potreban:
- jagode 450 gr;
- želatina 15 g;
- vrhnje (33% masti) 300 ml;
- šećera 75 gr.
Kako kuhati
1. Ulijte želatinu 5 žlica. l. hladna voda.
2. Čisto bobičasto voće samljeti u blenderu, dodati šećer.
3. Kad želatina nabubri zagrijte je na laganoj vatri. Trebalo bi se otopiti, ali ne prokuhati.
4. Kada se želatina ohladi, potrebno je dodati pire od jagoda u nju – u malim porcijama i dobro miješajući.
5. Vrhnje umutiti u gustu pjenu, dodavati smjesu od jagoda u malim porcijama, miješati dok ne postane glatko, rasporediti u zdjelice i staviti u hladnjak dok se potpuno ne stegne.
Ranije smo vam rekli zašto morate dodati cimet šećer u kotlete.