Kako napraviti omlet sa šparogama i bosiljkom: učinite svoje omiljeno jelo zdravim

Omlet je jedno od mojih omiljenih jela za doručak. Obično se dodaju mesni proizvodi, ali povrće nije iznimka.

Evo kako napraviti omlet ne samo ukusnim, već i zdravim.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako skuhati omlet sa šparogama i bosiljkom.

Potreban:

  • jaja 3 kom;
  • parmezan 5 g;
  • zelene šparoge (peteljke) 70–80 g;
  • špinat 10 g;
  • bosiljak (zeleni) 5 g;
  • maslac;
  • sol i papar po ukusu.

Kako kuhati

1. Šparoge očistite od izdanaka, uklonite tvrdi dio, blanširajte u slanoj kipućoj vodi 20-30 sekundi i klice stavite u ledenu vodu. Operite špinat i zeleni bosiljak i ostavite da se osuše.

2. U dubokoj zdjeli umutiti jaja, dodati sol i papar, parmezan.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

3. U tavi rastopite maslac, ulijte smjesu od jaja i kada je donji sloj odstajao, a gornji je još sirov dodajte nasjeckani bosiljak i listiće špinata.

Promiješajte i kuhajte omlet dok ne kuhate ispod poklopca.

Poslužite uz blanširane šparoge.

Ranije smo vam rekli kako skuhati tjesteninu za 60 sekundi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki