Kako pravilno staviti stvari u perilicu rublja: 5 savjeta – rublje će vam biti čišće, a uređaji dulje trajati

Ako niste zadovoljni kvalitetom pranja, a perilica tijekom tog procesa poskakuje, vibrira i doslovno napušta mjesto, mogući uzrok ovih problema je nepravilno punjenje.

Donosimo vam 5 savjeta kojih se trebate pridržavati ako želite sačuvati rublje bez oštećenja kućanskih aparata.

Nemojte stavljati previše rublja

Dopuštenu količinu rublja koje se smije staviti u bubanj perilice možete saznati iz tehničkog lista ili natpisa na kućištu perilice. Ne može se prekoračiti.

Napunite bubanj ne više od 2/3

Slažemo se: okom odrediti koliko teži hrpa prljavog rublja prilično je problematično. Stoga se možete poslužiti sljedećim savjetom: ako vidite da je bubanj napunjen do više od 2/3 volumena, to znači da je norma premašena (iznimka su vuneni predmeti, ne smiju biti veći od 1/3 volumena bubnja).

Kako biste bili sigurni da bubanj nije preopterećen, pokušajte zabiti ruku u vrh. Ruka se treba slobodno kretati.

Perilica za rublje
Fotografija: © Belnovosti

Nemojte preopteretiti stvari

Prije nego počnete prati, rasporedite svoje stvari i razvrstajte ih po veličini. Kako perilica ne bi vibrirala, preporuča se prethodno savijanje rublja.

Stavite stvari u bubanj, počevši od velikih predmeta i postupno prelazeći na male. Stavite teške predmete poput navlaka za poplune i ručnike na dno, a lagane predmete poput majica i košulja na vrh.

Ne perite velike predmete jedan po jedan

Može doći do jakih vibracija ako se u bubanj stavi samo jedan veliki predmet, poput jastuka ili pokrivača.

Da biste izbjegli ovaj problem, trebali biste ravnomjerno rasporediti stvari. Perite dva jastuka odjednom umjesto samo jednog, dodajte nekoliko malih ručnika za ruke i nekoliko loptica za pranje rublja ili teniskih loptica na presvlaku.

Koristite vrećice za pranje rublja

Prije pranja donje rublje i tajice stavite u posebnu vrećicu – tako ćete smanjiti vjerojatnost da se potrgaju, zapetljaju, a mašina počne tresti.

Prethodno smo vam rekli da ne smijete pržiti u tavi koja se ne lijepi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki