Mantovarka ili mantyshnitsa je naziv za posebnu tavu namijenjenu pripremi jela pod jednako neobičnim nazivom “manti”.
Međutim, ako nemate ovaj “uređaj” pri ruci, nema veze – savjet stručnjaka iz internetske publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arhipove, pomoći će vam da pripremite večeru.
Osim što za dotičnu metodu nije potrebna posebna tava, u ovom slučaju manti se kuhaju, iako ne za minutu, ali ipak puno brže nego inače.
Dakle, za kuhanje mantija možete koristiti najobičniju tavu.
Na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk i naribanu mrkvu, zatim dodajte paradajz pastu, sol i papar.
Možete dodati svoje omiljene začine i nasjeckani češnjak.
Zatim morate staviti mante na povrtnu podlogu, ostavljajući male razmake između njih kako se ne bi slijepile, i preliti ih juhom. Tekućina bi trebala prekriti manti za dvije trećine.
Nakon vrenja smanjite vatru na nisku, zatvorite poklopac i kuhajte manti još 10 minuta.
Manti pripremljeni na ovaj način ne ispadaju ništa lošije od onih pripremljenih na pari, a umak je izvrstan dodatak vašem omiljenom jelu.
Ranije je stručnjak rekao kako pripremiti kholodnik s kefirom.