Četiri razloga za ugradnju filtera za vodu u vašem domu

Iako u Grčkoj imamo pitku vodu u vodovodnoj mreži, to ne znači da imamo zdravu vodu.

Rašireno je uvjerenje da se nemamo čega bojati, budući da smo europska zemlja u kojoj se pročišćavanje vode provodi naprednim sustavima kontrole kvalitete.

Da, ne postoji opasnost od zaraze teškom zaraznom bolešću pijenjem grčke vode, to je neosporno. Međutim, možemo polako štetiti svom tijelu tvarima koje bi nam mogle dugoročno naškoditi.

Klor, olovo i soli samo su neki od razloga zašto su filtri za vodu neophodni u svim područjima Atene.

Pogledajmo u nastavku sve što trebate znati o zaštiti od onečišćenja i pročišćavanju vode pomoću filtra za vodu, vrlo jednostavnom postupku za koji imate dobre razloge.

Izbjegavanje klora

Klor je potrebno koristiti u fazi pročišćavanja, kako bi pitka voda bez klica i opasnih mikroorganizama stigla do naše slavine.

Iako se klor tada uklanja, budući da ga ljudsko tijelo ne podnosi, ostaci nažalost ostaju u vodi. To se događa iu najsuvremenijim vodoopskrbnim mrežama, poput one u Ateni, i neizbježno je.

Koncentracija klora je vrlo mala, ali ako razmislite koliko litara vode popijemo svaki dan, shvatit ćete da je konačna količina klora koja će dospjeti u naše tijelo vrlo visoka.

Taj se problem vrlo jednostavno i ekonomično može riješiti filterom za vodu s aktivnim ugljenom koji učinkovito zadržava klor.

Olovo i teški metali

Većina kuća u Grčkoj vrlo je stara, što znači da su odgovarajuće stare i vodovodne instalacije. Stoga, koliko god voda koja kroz njih prolazi bila čista, sa sobom sigurno nosi prljavštinu i, što je još gore, teške metale poput olova.

Teški metali, čak iu najmanjim količinama, odgovorni su za vrlo ozbiljne bolesti. Liječnici, primjerice, preporučuju da masnu ribu, poput lososa, jedemo samo jednom mjesečno jer u tijelu može ostati trag teških metala. Zamislite koliko je to opterećenje za naše zdravlje kada se te tvari nalaze u vodi koju svakodnevno pijemo!

Stoga je u starim kućama potrebno ugraditi sustav reverzne osmoze, koji sprječava da sve te čestice uđu u našu vodu iz slavine.

Visoka koncentracija soli

Jeste li primijetili da se čaše, kuhalo za vodu ili lonac u kojem kuhate vodu brzo pune bijelim tragovima? To se događa zbog mnogo soli koje voda ima u nekim područjima.

Soli nisu štetne za ljudsko zdravlje, ali mogu izazvati želučane tegobe. I naravno, uništavaju uređaje zbog štete koju uzrokuju.

Čak i najjednostavniji i najekonomičniji filtar iz slavine može filtrirati soli i doista, ako se stavi u dovod vode, također će zaštititi perilicu posuđa od razornog djelovanja soli.

Poboljšan okus i miris

Koncentracija soli i klora, posebno u područjima kao što su otoci gdje se voda za piće dobiva desalinizacijom ili u područjima s vrlo tvrdom vodom, rezultira jakim okusom i mirisom.

Umjesto pribjegavanja flaširanoj vodi, ugradnja filtra za vodu puno je ekonomičnije i ekološki prihvatljivije rješenje za bolji okus i miris u bilo kojoj regiji Grčke u kojoj se nalazite.

U Rainbow Watersu pronaći ćete svjetski poznate 3M filtere za vodu, koji su certificirani od strane Nacionalnog instituta za zdravlje SAD-a. Saznajte više o besplatnoj ugradnji filtera koju vam pružaju i pobrinite se za svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji na najučinkovitiji način!

izvor: ow.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki