Dom: Sedam stvari koje ne čistite često, a trebali biste

Ako želite ugodno i zdravo okruženje kod kuće, trebali biste biti sigurni da ga pravilno čistite.

Čak i ako često usisavate i perete suđe, postoje neka mjesta i predmeti kojih se rijetko sjetite očistiti.

Ovo je velika pogreška, ali koju možete vrlo lako popraviti kada ih uočite.

U nastavku pogledajte koja su mjesta i stvari koje zaboravite očistiti kada biste trebali:

Kanali i filtri za klimatizaciju/grijanje: Kanali i filtri zraka za klimatizaciju/grijanje skupljaju prašinu, bakterije i druge alergene. Važno ih je redovito čistiti kako bi zrak koji udišete u kući bio čist.

Točke iza namještaja: Mjesta iza namještaja rijetko se čiste ili uopće čiste. Zbog toga se skuplja puno prašine, a nerijetko se stvaraju i gnijezda insekata. Stoga je dobra ideja da se sljedeći put potrudite i obrišete i iza namještaja.

Čišćenje filtera za vodu: Ako kod kuće koristite filtre za vodu, važno ih je redovito mijenjati kako biste održali čistu i sigurnu kvalitetu vode koju konzumirate.

Ispod hladnjaka: Često zanemarujete čišćenje dna hladnjaka, gdje se obično skuplja prašina i vlaga. Važno je redovito ga brisati iz higijenskih, ali i energetskih razloga. Što se više prašine skupi oko hladnjaka, to mu je teže raditi. To znači da troši više energije što ima negativan utjecaj i na okoliš i na vaš džep.

mikrovalna: Mikrovalna pećnica skuplja masnoću i ostatke hrane od uporabe. Važno ga je redovito čistiti kako bi se održala njegova higijena i kako bi se izbjegla emisija neželjenih mirisa.

Čišćenje lampi: Svjetiljke i svjetiljke se rijetko čiste što je pogrešno. Važno je redovito ih brisati od prašine kako bi ostali u funkciji.

Čišćenje daljinskih upravljača i elektroničkih uređaja: Daljinski upravljači i elektronički uređaji koriste se svakodnevno, ali se rijetko čiste. Važno ih je redovito čistiti jer skupljaju mnogo bakterija i klica.

izvor: spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki