Jelo koje se zove francusko meso izuzetno je popularno na postsovjetskom prostoru.
I nema ništa iznenađujuće u ljubavi velikog broja gurmana prema ovom jelu.
Jelo je ukusno i zadovoljavajuće. Potpuno se zasluženo smatra svečanim.
Pa ipak, kuhari amateri trebali bi obratiti pozornost na slično, ali ipak drugačije jelo – meso na ruski način.
Ima bolji okus od francuskog mesa, iako razlike nisu tolike.
Recept za zanimljivo jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Kako se rusko meso razlikuje od francuskog?
Ako postoje tri razlike. Oni su, na prvi pogled, beznačajni. Ali zapravo oni imaju veliki utjecaj na okus i konzistenciju jela.
- Teško je nazvati meso “lisnatim” jelom na ruskom. Ako se kod pripreme mesa na francuskom sastojci moraju slagati u slojevima, onda se meso na ruskom radi ovako: na komade mesa morate staviti mješavinu sira, rajčice i majoneze.
- Komadi mesa moraju biti prethodno prženi.
- Kod kuhanja mesa na ruski način obično se ne koristi krumpir. Mora se pripremiti posebno za jelo. Krompir možete samo skuhati, a možete ga i zgnječiti.
Ruski recept za meso
Uzmite kilogram filea i narežite ga na komade po zrnu. Trebali biste dobiti “pločice” debljine pola centimetra ili nekoliko milimetara više.
Meso je potrebno posoliti, popapriti i pržiti u tavi – 100-120 sekundi sa svake strane.
Ova metoda rezanja i toplinske obrade jamči nevjerojatnu sočnost budućeg jela.
Zatim je potrebno pripremiti smjesu koja će potom završiti na komadima mesa. Uzmite dvije rajčice, skinite kožicu i sitno ih nasjeckajte na kockice.
Dobivene komadiće pomiješajte sa 150 grama naribanog sira i tri žlice majoneze.
Pripremljenu smjesu premažite na komade mesa poslagane u posudu za pečenje.
Posudu stavite u pećnicu na pola sata. Temperatura bi trebala biti 200 stupnjeva.
Krajnji rezultat je nevjerojatno nježno jelo s ukusnim umakom.
Ranije su gurmanima govorili kako pripremiti savršeno pečenje.