Mogu li se krastavci čuvati u zamrzivaču: da, ako ih pravilno pripremite

S obzirom na to da krastavci sadrže puno vode, ne riskiraju sve domaćice da ih zamrznu, jer nakon odmrzavanja povrće gubi hrskavu teksturu, mlitavo i gubi puno tekućine.

Jedna stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, uvjerena je da ako pravilno pripremite krastavce za zamrzavanje, možete postići impresivne rezultate.

Kako pravilno zamrznuti krastavce

Ako se odlučite za čuvanje krastavaca i odlučite se za zamrzavanje, a ne za konzerviranje, prvi korak je oprati plodove i osušiti svaki od njih.

Nakon toga, zelje se može izrezati na krugove ili polukrugove, ovisno o vašim osobnim preferencijama.

Ako planirate napraviti okroshku od smrznutih krastavaca, trebali biste ih izrezati na kockice. Isto postupite i s povrćem ako planirate pripremiti Olivier ili drugu salatu.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Istina, najuspješniji način korištenja smrznutih krastavaca je dodavanje u umak.

Sada dobivene komade treba položiti na dasku za rezanje prekrivenu prozirnom folijom u jednom sloju.

U ovom obliku, krastavce treba poslati u zamrzivač nekoliko sati, a nakon 1-2 sata, kada su krastavci zamrznuti, mogu se staviti u vrećice.

Prethodno je stručnjak ispričao kako pripremiti savršeno pečenje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki