Veze na internetu – čega se morate čuvati: pazite da sugovornik ne glumi drugu osobu

Danas je komunikacija putem interneta jednako (ako ne i više) popularna od komunikacije uživo.

Zahvaljujući Internetu ljudi se upoznaju, zaljubljuju, počinju izlaziti, pa čak i prekidaju, a da se nikad ne vide u stvarnom životu.

Nije na nama da sudimo je li to dobro ili loše, ali ipak vrijedi razgovarati o svim rizicima povezanim s takvim “virtualnim” odnosima.

Na što treba paziti

Možda je glavni problem odnosa na internetu to što se vaš sugovornik ili sugovornik mogu pretvarati da su druga osoba.

Evo 3 savjeta koji će vam pomoći da to provjerite.

Kontakti
Fotografija: © Belnovosti

1. Ako imate bilo kakvih nedoumica u vezi fotografija, koristite Google Image Search. Možda je slika na avataru posuđena s tuđe stranice.

Ako ste i sami aktivni korisnik društvenih mreža, redovito provjeravajte koriste li se vaše osobne fotografije u lažne svrhe.

2. Procijenite račun: usporedite broj lajkova i pretplatnika, provjerite jesu li podaci potpuni i analizirajte učestalost objavljivanja fotografija s istim geolokacijama.

Ako se na profilu redovito pojavljuju kontradiktorne informacije ili ih uopće nema, a na fotografijama osoba izgleda kao da se seli u različite zemlje pomoću teleporta, vrijedi razmisliti.

3. Obratite pozornost na dopisivanje. Analizirajte koliko stereotipno izgledaju odgovori vašeg sugovornika i odgovaraju li pouzdano na vaša pitanja.

Neki ljubitelji online upoznavanja imaju gotove predloške odgovora koje šalju svima, ne obraćajući pažnju na pitanje ili ime primatelja.

Ranije smo naveli slučajeve kada je bolje ne varati u vezi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki