Kako sačuvati svijetlu boju cikle pri kuhanju: ispada da u tavu trebate staviti samo jedan dodatni sastojak

Kuhana cikla sastavni je sastojak mnogih salata, predjela i prvih jela.

Istina, u procesu pripreme ove komponente, odnosno tijekom kuhanja, mnoge se domaćice suočavaju s ozbiljnim problemom – korjenasto povrće gubi svoju bogatu boju.

Da se to ne dogodi, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, savjetuje korištenje jednostavnog sastojka koji gotovo sigurno imate u svojoj kuhinji.

Kako skuhati ciklu da ne izgubi na bogatstvu

Prije svega, potrebno je temeljito oprati povrće, staviti ga u lonac i preliti hladnom vodom u ovom obliku (neoguljeno).

Možete uključiti vatru – trebali biste pratiti sadržaj tave što je moguće bliže, jer odmah nakon vrenja u tavu trebate uliti 3 žlice 9% octa.

Repa
Fotografija: © Belnovosti

Ako nemate kiseline u potrebnoj koncentraciji, možete je zamijeniti esencijom za koju će biti potrebna jedna žličica ili limunskom kiselinom u istoj količini.

To je cijeli trik: sve što ostaje je kuhati repu dok ne bude spremna, koristeći za to vatru male snage.

Ranije smo podijelili recept za krafne pržene s kiselim vrhnjem.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki