Kuhana cikla sastavni je sastojak mnogih salata, predjela i prvih jela.
Istina, u procesu pripreme ove komponente, odnosno tijekom kuhanja, mnoge se domaćice suočavaju s ozbiljnim problemom – korjenasto povrće gubi svoju bogatu boju.
Da se to ne dogodi, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, savjetuje korištenje jednostavnog sastojka koji gotovo sigurno imate u svojoj kuhinji.
Kako skuhati ciklu da ne izgubi na bogatstvu
Prije svega, potrebno je temeljito oprati povrće, staviti ga u lonac i preliti hladnom vodom u ovom obliku (neoguljeno).
Možete uključiti vatru – trebali biste pratiti sadržaj tave što je moguće bliže, jer odmah nakon vrenja u tavu trebate uliti 3 žlice 9% octa.
Ako nemate kiseline u potrebnoj koncentraciji, možete je zamijeniti esencijom za koju će biti potrebna jedna žličica ili limunskom kiselinom u istoj količini.
To je cijeli trik: sve što ostaje je kuhati repu dok ne bude spremna, koristeći za to vatru male snage.
Ranije smo podijelili recept za krafne pržene s kiselim vrhnjem.