Dva pića koja treba izbjegavati za doručak

Pića koja osoba pije za doručak izravno utječu na njegovo blagostanje tijekom dana. Dnevni ritual može dovesti do neželjenih posljedica – plinova i nadutosti.

Medicinska sestra Lauren Thayer navela je dva pića koja ne smijete piti ujutro kako biste izbjegli plinove i nadutost. O tome izvještava američka publikacija She Finds.

Proteinski shakeovi

Iako su proteinski shakeovi popularni među onima koji žele povećati unos proteina i podržati rast mišića, važno je biti svjestan mogućih nuspojava kao što su plinovi, nadutost i upale.

— Proteinski shakeovi mogu biti teški za želudac iz mnogo razloga. Sirutka koja se u njima nalazi, a koja je nusprodukt mlijeka, kao i zamjene za šećer, mogu izazvati upalu i nelagodu u crijevima, objasnio je stručnjak.

Sada je vrijeme: odabrani napici za jak imunitet

Ako osoba konzumira puno proteina u prahu, to preopterećuje probavni sustav, što dovodi do plinova i nadutosti. Kako biste to izbjegli, trebali biste odabrati proteinske prahove s jednostavnijim sastojcima ili pronaći alternativu na biljnoj bazi. Također možete prilagoditi veličinu porcije kako bi odgovarala vašem individualnom probavnom sustavu.

Kao i kod svake promjene u prehrani, uvijek je dobra ideja konzultirati se sa zdravstvenim stručnjakom ili nutricionistom kako biste odredili najbolji proteinski dodatak koji odgovara vašim individualnim potrebama i probavnom sustavu.

Voćni sokovi

Sokovi se mogu činiti zdravima jer voće sadrži mnogo vitamina. Ali postoji nekoliko zdravstvenih razloga zašto biste trebali izbjegavati piti voćne sokove. Prvo, može negativno utjecati na probavni sustav.

Sok iz trgovine obično se radi od voćnog koncentrata, šećera, aroma i vode, a ne od pravog voća. Svi ovi sastojci mogu dovesti do viška plinova, nadutosti i upala, upozorava stručnjak.

Kada, kako i koliko piti vode

Mnogi komercijalno dostupni voćni sokovi sadrže visoke razine fruktoze i prirodnog voćnog šećera. Probavni sustav nekih ljudi ne može učinkovito preraditi šećer, što dovodi do crijevne fermentacije, plinova i nadutosti.

Upala je još jedan ozbiljan nedostatak konzumiranja previše šećera. Nekim voćnim sokovima možda nedostaje vlakana, koja se nalaze u cijelom voću i pomažu regulirati probavu. Bez vlakana, prirodni šećeri u soku mogu se brže apsorbirati, što može dovesti do skoka šećera u krvi i probavne nelagode.

Glavna stvar je umjerenost. Ako želite smanjiti rizik od probavnih problema, možete razrijediti sokove vodom, odabrati svježe cijeđene opcije ili odabrati cijelo voće kako biste uživali u nutritivnim blagodatima bez neželjenih nuspojava./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki