Pravljenje kolača od sira uvijek ima poteškoća, ali ih možete zaobići ako želite.
Neki, primjerice, pripremaju sirnice samo s brašnom, vjerujući da jednostavno nemaju alternativne mogućnosti.
U ovom slučaju, brašno djeluje kao “sudoper” vlage, objašnjava kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti.
Ako je njegova upotreba opravdana, zašto onda uopće tražiti zamjenu? Pitanje se čini logičnim, ali sve nije tako jednostavno: brašno lišava kolače od sira njihovog posebnog okusa i lakoće.
Kako se ova komponenta može zamijeniti?
Ako želite dobiti ukusne, pahuljaste, nježne i sočne kolače od sira, umjesto uobičajenog brašna upotrijebite obični griz.
Oba sastojka imaju identičan mehanizam djelovanja: griz se također nosi s oslobađanjem od viška tekućine u svježem siru.
Međutim, griz ne “začepljuje” okus, što pomaže da jelo ostane maksimalno kvalitetno. Stoga, za promjenu, vrijedi pokušati napraviti kolače od sira s grizom, a ne s brašnom.
Ranije smo razgovarali o tome što možete dodati palačinkama od krumpira za okus.