Mnogi ljudi znaju da konačni rezultat pripreme jela ovisi o kombinaciji mnogih čimbenika.
Na primjer, ako govorimo o prženim krumpirićima, morat ćete voditi računa o puno detalja, iako se jelo čini nevjerojatno jednostavno i poznato.
Međutim, vrijedi zapamtiti da čak i ulje može utjecati na konačni okus, kvalitetu i aromu jela, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje i kuhanje u izdanju mreže BelNovosti.
Koje ulje odabrati za prženje krumpira?
Mnogi su sigurni da će mu kremasta verzija dati poseban okus i zlatnu koricu, ali ne može izdržati visoke temperature prženja. Kao rezultat toga, jelo se jednostavno može uništiti.
Povrće nema neki poseban okus i aromu, ali svoj posao obavlja savršeno.
Ako želite da krumpir bude ne samo kvalitetan, već i ukusan, preporuča se jednostavno miješati obje opcije.
Ako ga kuhate s mješavinom maslaca i biljnih ulja, krumpir će ispasti jednostavno savršen.
Usput, maslac se može zamijeniti svinjskom mašću.
Ranije smo razgovarali o tome kako ukusno ispeći tikvice s drugim povrćem.