Sastojci koji mijenjaju okus kaše do neprepoznatljivosti: pripremite kašu kao u restoranu

Jeste li umorni od jednoličnog okusa kaše? Vrijeme je da promijenite uobičajeni recept. Počastite se zdravim i ukusnim žitaricama za doručak tako da im dodate neke sastojke. Pogledajmo detaljnije popis takvih proizvoda.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Julija Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u takvoj situaciji.

Sok

Rižinu ili zobenu kašu pretvorit će u pravo kulinarsko remek-djelo. Samo dodajte bilo koje piće u vodu kada kuhate žitarice.

Možete uzimati svježe cijeđeni ili kupovni sok. Šećer nije potrebno dodavati, jelo na kraju kuhanja zasladiti.

Kako bi prilog bio šareniji i ukusniji, upotrijebite napitak od mrkve, cikle ili špinata.

Bouillon
Fotografija: © Belnovosti

Mlijeko na biljnoj bazi

Kravlje mlijeko zamijenite zdravim biljnim napitkom. Na primjer, napitak od kokosa i badema daje kaši sjajan orašasti okus. Sojino mlijeko obogaćuje jelo vrijednim proteinima.

Ako kuhate griz, kaša će ispasti nevjerojatno nježna. Heljda će dobiti suptilnu i ugodnu aromu.

Čaj

Kada kuhate žitarice, dodajte bilo koji čaj u vodu. Može sadržavati komponente kao što su majčina dušica, limeta, cimet, kamilica i tako dalje. Pripremite dobar napitak i eksperimentirajte u svojoj kuhinji.

Začini

Razne začine možete dodati ne samo juhama i prilozima. Okus kašice poboljšat će se ako joj dodate malo đumbira ili muškatnog oraščića.

Ako se odlučite kuhati rižu, u vodu dodajte lovorov list, korijander i kardamom.

Ovo jelo će vas podsjetiti na indijsku kuhinju. Ako želite nešto francusko, dodajte grančicu majčine dušice svom kulinarskom remek-djelu.

Bouillon

Kuhajte žitarice u juhi umjesto u običnoj vodi. Može biti povrće, piletina ili govedina. Juhu možete razrijediti vodom (1:1) kako biste zadržali sadržaj masti pod kontrolom.

Vjerujte mi, okus kaše će vas ugodno iznenaditi. Juhu možete koristiti za kuhanje kvinoje, rižota ili bulgura.

Sada znate kako svoju uobičajenu kašu učiniti još ukusnijom i aromatičnijom. Gore opisani sastojci omogućit će vam pogled na poznata jela iz druge perspektive!

Ranije smo vam rekli zašto ne biste trebali koristiti majonezu kada kuhate meso na francuskom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki