Takav poluproizvod poput knedli postao je iznimno popularan među zaposlenim ljudima.
Ako vam nakon posla jako nedostaje vremena, jednostavno ih bacite u kipuću vodu, pričekajte pet minuta i uživajte u obilnoj večeri.
Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Julija Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u takvoj situaciji.
Ali čak i kod tako jednostavnog jela ljudi griješe. Pogledajmo neke od njih koje biste trebali izbjegavati.
Korištenje hladne vode
Takvi poluproizvodi moraju se kuhati zamrznuti. Bacite li okruglice u hladnu vodu, brzo će se razmočiti pa ćete na kraju dobiti ljepljivu grudicu.
No pogreška je i uranjanje poluproizvoda u kipuću vodu. Tekućinu/juhu trebate dovesti do vrućeg stanja, nakon čega možete baciti knedle u tavu.
Kada sadržaj posude počne kuhati, kuhajte jelo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
Rano vadite knedle iz zamrzivača
Na sobnoj temperaturi tijesto vrlo brzo postane mekano. Knedle se lijepe, pokušavate ih odvojiti, zbog čega se poluproizvodi trgaju. Također, jelo ne smijete kuhati ako ste ga tek izvadili iz zamrzivača.
Mljeveno meso će u kipućoj vodi intenzivno puštati sok. Knedle će popucati, a sočna mesna juha će iscuriti.
Izvadite paket poluproizvoda dvije minute prije kuhanja jer će vas na taj način tijesto oduševiti svojom elastičnošću.
Kuhate previše knedli
Jelo će na kraju biti ljepljivo ako kuhate previše knedli odjednom. Bit će ih gotovo nemoguće dobro izmiješati.
U dvije litre vode ne smije stati više od pola kilograma knedli.
Trebali bi slobodno plutati, stoga pazite da ih tekućina potpuno prekrije. Ako govorimo o soli, onda je na jednu litru vode dovoljna žličica začina.
Previše zagrijavate tavu
Ako ste barem jednom bacili smrznuti poluproizvod u vruće ulje, sigurno ste se susreli s prskanjem koje leti na sve strane. Postoji opasnost od ozbiljnih opeklina.
Potrebno je zagrijati tavu i smanjiti vatru. Zatim možete staviti hladne okruglice u posudu.
Prečesto miješate sadržaj posude
Nema potrebe prečesto miješati jelo ako ga odlučite pržiti. Takve radnje će dovesti do pojave pukotina.
Da biste dobili hrskavu, ukusnu koricu, samo pričekajte dvije minute. Nemojte zagrijavati previsoko, jer bi temperatura trebala biti srednja.
Također nema potrebe pokrivati posudu poklopcem jer će jelo zbog kondenzacije postati mlitavo.
Jelo odmah stavljate na tanjure
Gotove okruglice stavite u cjedilo i pričekajte da se ocijedi voda. Ako jelo odmah stavite na tanjure, vrhnje će se otkotrljati s tijesta.
Kad se knedle osuše, umak će se savršeno upiti u njih, pa će kulinarsko remek-djelo postati što ukusnije.
Zanemarivanje upotrebe začina
Dovoljna su dva lista lovora i par zrna papra za poboljšanje okusa okruglica.
Neke domaćice dodaju i luk prerezan na pola, što jelo čini bogatijim.
Sada znate koje pogreške treba izbjegavati pri pripremi knedli. Moći ćete dobiti ukusno jelo ako sve učinite kako treba!
Ranije smo vam rekli kako ispeći tikvice s jajima i sirom.