4 sobne biljke koje uklanjaju ugljični monoksid iz doma

Unutarnji prostor može biti 2-5 puta zagađeniji od vanjskog. Naši domovi sadrže mnoge nevidljive otrovne spojeve, uključujući ugljični monoksid, koji mogu naštetiti našim plućima i cjelokupnom zdravlju uz stalnu izloženost. Osvježivači zraka mogu biti savršeno rješenje da vaš dom ponovno bude prozračan.

Izvori toksičnog zraka u domovima

Izgaranje raznih goriva, posebice ugljena i drva, zajedno s prirodnim plinom u pećima i grijačima može proizvesti dušikove okside (NOx), ugljični monoksid (CO) i čestice

Dim cigarete, uključujući i pasivno udisanje, sadrži tisuće štetnih tvari, uključujući azbest, arsen, radon i CO.

Prljavi zrak ulazi u naše domove izvana i ostaje ako nema ventilacije. Ako živite u blizini prometne ulice ili industrijskog područja, vaš će unutarnji zrak vjerojatno biti zagađeniji.

Sintetički građevinski materijali, boje, proizvodi za osobnu upotrebu, sredstva za čišćenje kućanstva i pesticidi drugi su česti uzročnici zagađenog zraka u domovima.

Pogledajte više:

Kako biljke čiste ugljični monoksid

Biljke imaju enzimski sustav koji pretvara ugljični monoksid u manje štetan ugljični dioksid koji je biljkama potreban za fotosintezu.

Najbolje biljke koje uklanjaju CO

Biljke na ovom popisu ne samo da poboljšavaju zrak u zatvorenom prostoru, već čine i vaš dom ljepšim. Samo ih ne zaboravite pravilno zalijevati i povremeno gnojiti i oni će nastaviti obavljati svoj posao čišćenja zraka umjesto vas.

Pogledajte više:

Preporuča se za uklanjanje ugljičnog monoksida iz zraka. Prema nekim studijama, biljke pauci uklanjaju dušikov oksid, formaldehid, ksilen, toluen i ksilen iz zraka koji udišemo.

Kao i drugi sukulenti, biljka zmija pomaže filtrirati zrak u zatvorenom prostoru od zagađivača i jedna je od rijetkih biljaka koje noću pretvaraju ugljični dioksid u kisik!

Prema jednoj studiji, uzgoj ovih biljaka penjačica može smanjiti ugljični dioksid zajedno s ugljikovim monoksidom u tragovima.

Ova biljka dobro raste u zatvorenom prostoru, ali voli malo više vlage i navodno uklanja amonijak, formaldehid, toluen, ksilen i benzen.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki