Svaka domaćica želi svoj pire učiniti nezaboravnim, ukusnim i kvalitetnim.
Stoga postoji prilično velik broj preporuka u vezi s ovim jednostavnim jelom.
Ali ponekad mogućnosti kuhanja mogu iznenaditi čak i iskusnu domaćicu, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije BelNovosti.
Zašto neki kuhari u pire dodaju senf i jabuke?
Vjeruje se da ovaj recept pripada francuskoj kuhinji, koja je poznata po neočekivanim rješenjima i sofisticiranosti.
Stoga će ovaj recept iznenaditi, možda, sve.
Morat ćete uzeti krumpir i jabuke u jednakim dijelovima. Jabuke i krumpir moraju biti potpuno oguljeni i očišćeni od sjemenki.
Nakon toga, radi lakšeg kuhanja, hranu je potrebno nasjeckati na kockice i poslati kuhati. To obično traje od 10 do 15 minuta, ali ipak je bolje provjeriti spremnost proizvoda.
Zatim uklonite vodu i ostavite posudu s poklopcem na štednjaku uz isključenu vatru pet minuta. To će omogućiti uklanjanje viška vlage, ako ga ima.
Dodajte maslac, Dijon senf i malo muškatnog oraščića. Promiješajte i poslužite.
Svi će biti iznenađeni rezultatom.
Ranije smo govorili o tome zašto neki kuhari dodaju šećer i cimet u mljevene kotlete.