Sezona tikvica može se smatrati otvorenom – povrće se već prodaje na tržnicama i u trgovinama. Tako možete početi pripremati svoja omiljena jela bez čekanja na ljetnu berbu.
Uopće nije potrebno pržiti tikvice ili ih koristiti za palačinke i druge banalne pripreme.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti roladu od tikvica.
Potreban:
- tikvice – 500 gr;
- češnjak – 1 češanj;
- jaje – 2 kom .;
- brašno – 1 staklo;
- sol – 1/2 žličice;
- zelje, papar, paprika (slatka) po ukusu;
- majoneza – 3 žlice. l.;
- sir – 150 gr.
Kako kuhati
1. Tikvice ogulite i naribajte na sitno ribež.
2. Dodajte jaja, sol, začine, brašno i promiješajte.
3. Zagrijte tavu i ispecite palačinke na biljnom ulju.
4. Pripremite nadjev: naribajte sir, dodajte nasjeckani češnjak i začinsko bilje, majonezu.
5. Kada se palačinke ohlade rasporedite nadjev i zarolajte u rolat.
Sačekamo da se stegne u hladnjaku i režemo rolat na ploške. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli zašto kuhari u pire dodaju senf i jabuke.