Kako pravilno ispeći krumpir: obavezno dodajte limun i češnjak – bit će vrlo ukusno

Kako kuhati pečeni krumpir? Na prvi pogled, u ovome nema ništa komplicirano.

Dovoljno je oprati i izrezati gomolje, dobivene komade posuti začinima i “začiniti” biljnim uljem.

Zatim kriške treba prebaciti u lim za pečenje ili posudu za pečenje.

Zatim morate staviti uređaj u prethodno zagrijanu pećnicu.

Jeste li i vi ograničeni samo na ove korake? Onda jelo koje ste napravili očito nije ukusno koliko bi moglo biti!

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Da, pokazalo se da pečeni krumpir može biti još ukusniji.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekarka četvrte kategorije, naglasila je: za postizanje željenog rezultata potrebno je koristiti dodatne sastojke.

Kako kuhati krumpir s limunom i češnjakom

Za idealan okus, pečenom krumpiru obično nedostaje “pikantne” i lagane “kiselosti”.

Korištenje češnjaka i limuna pomoći će nadoknaditi njihov nedostatak.

U posudu za pečenje morate staviti ne samo kriške krumpira, već i komade citrusa.

Tu bi također trebali biti nasjeckani režnjevi češnjaka. Ne zaboravite na ulje i začine.

Sadržaj posude mora se dobro promiješati. Važno je dodati samo malo vode (50 ml će biti dovoljno).

Pecite krumpir pola sata na temperaturi od 200 stupnjeva. Krajnji rezultat je nevjerojatno ukusno jelo.

Pripazite na pravilan omjer sastojaka: za četiri krumpira – isto toliko režnjeva češnjaka i jedan limun.

Prije su gurmanima govorili kako napraviti paštetu od konzerviranog graha.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki