Zašto boršč nije dovoljno crven i ne izaziva apetit: savjeti kako pripremiti rubin-crveno jelo

Rubin-crveni boršč izaziva nevjerojatan apetit. Međutim, ne može svaka domaćica postići takav učinak.

Postoji nekoliko tajni koje će vam pomoći da poslužite ukusno prvo jelo koje nitko neće moći odbiti.

O tome govori Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

Pravilna priprema cikle

Korjenasto povrće ne smijete pržiti, jer je ova opcija prikladna za juhu.

Kuhanje boršča znači da se repa mora pirjati. Tijekom procesa prženja, povrće će postati smeđe i previše suho.

boršč
Fotografija: © Belnovosti

Cveklu dinstati u malo vode dok lagano ne zakuha. Važno je pokriti posudu poklopcem, jer bez toga nećete moći postići željeni učinak.

Korjenasto povrće je bolje narezati na trakice nego ribati. Sjeckano povrće će zadržati svoju ukusnu rubin boju.

Ako naribate ciklu, pustit će puno soka pa će prvo jelo ispasti smeđe-smeđe.

Cikla + rajčica

Kako korijenasto povrće ne bi potamnilo, potrebna mu je kiselina. U to dodajte žlicu rajčice i sve zajedno pirjajte.

Kiselina neće učiniti ciklu tvrdom, tako da ne morate brinuti za okus jela.

Dodavanje mrkve

Kako bi mrkva podijelila svoju ugodnu jantarnu nijansu, nježnu aromu i ugodan okus, ne smijete je pržiti previše intenzivno.

Lagano dinstajte mrkvu i luk, pržite povrće na većoj količini ulja.

Ali puno je bolje koristiti svinjsku mast za pripremu sastojaka.

Vrijeme je da dodate ciklu i mrkvu

Ove proizvode potrebno je staviti u tavu na kraju kuhanja boršča. Ne smiju se dugo kuhati ili postati kašasti.

Ako govorimo o kiselini (ocat, tijesto od rajčice, limunov sok ili neka druga otopina), ona se dodaje prije stavljanja cikle u posudu, ali ne nakon.

Korijen se mora staviti u zakiseljenu sredinu, jer na taj način neće postati smeđe-smeđe boje.

Dodavanje kupusa

Bolje ga je položiti prije dodavanja repe. Ako volite da vam kupus bude hrskav, dovoljno je da ga prokuhate samo pet minuta.

Ali što učiniti ako volite jako, jako hrskavi kupus u svom boršču?

Savjet je jednostavan – u kipući boršč stavite krišku sirove cikle veličine pola krumpira.

Pustite da sadržaj posude kuha deset minuta. To će jelo učiniti još rubin crvenijim, a zadržati hrskavost kupusa.

Sada znate kako skuhati savršen boršč u svojoj kuhinji. Razmazite svoje najmilije svojim kulinarskim talentima, što će oni cijeniti!

Ranije smo vam rekli kako pravilno ispeći krumpir.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki