Kako kuhati ukusne palačinke? Sve što trebate znati su ovi savjeti

Miris svježe pripremljenih krumpirovih palačinki je privlačan. Čarobni okus poslastice tjera vas da s vremena na vrijeme dodate još na tanjur.

Obično se palačinke od krumpira poslužuju s kiselim vrhnjem. Ali čak i ovo jednostavno jelo vrlo je lako pokvariti.

Kako skuhati savršene palačinke od krumpira koje će osvojiti srce svake osobe?

Na ovo pitanje odgovara Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Odabir i priprema krumpira

Kupujte krumpir koji sadrži puno škroba. Ima žućkastu jezgru i grubu, svijetlosmeđu kožu.

palačinke od krumpira
Fotografija: © Belnovosti

Zahvaljujući ovom sastojku, palačinke će poprimiti željeni oblik. Za pripremu krumpirovih palačinki krumpir se nariba na ribež sa sitnim okom.

Nakon toga se mora istisnuti kako tijesto ne bi ispalo previše tekuće.

Korištenje brašna

Nemojte dodavati previše brašna u tijesto. Inače će nadvladati nježan okus krumpira, pa nećete dobiti kvalitetne palačinke od krumpira.

Dodaci krumpiru

Možete naribati krumpir zajedno s lukom. Na taj način masa neće potamniti, a krumpirove palačinke će ispasti stvarno rahle.

Osim toga, luk daje palačinkama vrlo ukusnu zlatnu nijansu i suptilnu aromu. Luk možete zamijeniti s nekoliko žlica kiselog vrhnja.

Ako vidite da nema dovoljno škroba dodajte u smjesu žlicu običnog škroba. Usput, ne morate se ograničiti na mljeveni crni papar i sol.

Draniki će ispasti ukusni ako u smjesu krumpira dodate češnjak ili začinsko bilje propušteno kroz prešu.

Dodavanje jajeta

Ova se komponenta može nazvati izbornom. Dodaje se samo ako krumpir ima premalo škroba.

Jaje veže tijesto kako se smeđi kolačići ne bi raspali u tavi.

Prženje palačinki od krumpira

Važno je koristiti puno biljnog ulja i dobro zagrijati tavu.

Zahvaljujući tome, palačinke od krumpira će ispasti hrskave i rumene.

Kad su gotove poslastice stavite na papirnate ubruse da upiju višak ulja.

Sada znate kako kuhati ukusne i aromatične palačinke od krumpira. Zasigurno će se svidjeti vašim najdražima, pa nitko neće odbiti poslasticu!

Ranije smo vam rekli zašto boršč nije dovoljno crven i ne izaziva apetit.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki