Kako hraniti rajčice tijekom cvatnje: ne propustite trenutak – tada ćete složiti rajčice

Početak cvatnje usjeva kao što je rajčica nikada ne smijete propustiti, jer tijekom ove važne faze razvoja za biljke, one vitalno trebaju hranjenje.

Ako zanemarite ovu “želju” rajčice, ne možete računati na obilnu žetvu, prema iskusnim vrtlarima.

Budući da je u ovom razdoblju zabranjena organska tvar koja sadrži dušik, vrijedi obratiti pozornost na gnojiva s fosforom i kalijem – ona su ta koja potiču stvaranje jajnika.

Iz tog razloga, idealna opcija bila bi kalijev magnezijum, koji sadrži obje ove komponente.

Kako pripremiti otopinu na bazi kalij magnezija

Morat ćete pomiješati 2 žlice kalij magnezija u 10 litara vode. Tom otopinom zalijevajte rajčice u korijenu, trošeći 10 litara na 20 grmova (odnosno 0,5 litara po grmu).

Rajčica
Fotografija: © Belnovosti

Kako hraniti superfosfatom

Kako bi se nadoknadio nedostatak fosfora, potrebno je koristiti superfosfat. Prah možete jednostavno dodati u zemlju – dovoljna je 1 čajna žličica po biljci.

Nedostatak fosfora također se može iskorijeniti korištenjem koštanog brašna.

Folijarno tretiranje borom

Za folijarno tretiranje potrebno je otopiti 5 grama borne kiseline u 10 litara vode vrućom vodom, jer u hladnoj vodi reakcija ne dolazi. Otopina je također prikladna za zalijevanje rajčice u korijenu.

Ranije smo vam rekli kako zaštititi svoj vrt od mrava i lisnih uši.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki