Ljeto je tek počelo, što znači da je sezona roštiljanja u punom jeku. Uz što po vama najbolje idu ćevapi?
Vjerojatno ste točno odgovorili – povrćem. Stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je s nama recept za upravo takvo predjelo od povrća.
Kao i obično, počinjemo s popisom sastojaka.
Za pripremu predjela trebat će vam 3-5 rajčica srednje veličine, kao i:
- 2-3 paprike babure;
- 3-4 češnja češnjaka;
- 100 ml biljnog ulja (po mogućnosti maslinovog);
- 2 žlice jabučnog octa;
- 2 žličice šećera;
- sol i začini – po ukusu.
Oprane paprike ogulite i krupno nasjeckajte pa dobivene komade prebacite u zdjelu blendera.
Dodajte mu oguljeni češnjak i usitnite dok ne postane glatko.
Sada smjesu povrća stavite u za to prikladnu posudu, au zdjelu blendera (ne morate je ni prati) promiješajte maslinovo ulje sa soli, šećerom, octom i začinima – crnim paprom, bosiljkom, paprika.
Pomiješajte sve sastojke, pa umakom prelijte narezane rajčice.
Stavite snack u hladnjak na sat vremena. Nakon tog vremena preostaje samo da jelo pospete nasjeckanim začinskim biljem i možete poslužiti.
Ranije smo vam rekli kako oguliti peteljke s jagoda.