3 trika koja će pržene šampinjone učiniti ljepšima i ukusnijima

Pržene gljive su jednostavno za pripremu, ali vrlo ukusno jelo.

Ali ne poprima uvijek ukusan izgled.

Sve je u pogreškama mnogih neiskusnih kuhara prije i tijekom termičke obrade jela.

Stručnjak u kulinarskom području izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, podijelila je nekoliko tajni ružičastih i ukusnih prženih šampinjona.

Korištenje soka od limuna

Imate problema s prženjem gljiva da dobiju lijepu zlatnosmeđu koricu i da ne potamne?

gljive
Fotografija: © Belnovosti

Onda svakako obratite pozornost na ovaj life hack s limunovim sokom!

Narezane šampinjone prije prženja poškropite kapljicama tekućine iscijeđene iz citrusa.

Zahvaljujući ovom pristupu, gljive neće potamniti i imat će vrlo ukusan izgled.

Nemojte miješati s dodatkom ulja i soli

U suhu tavu najprije istresite nasjeckane šampinjone.

U prvoj fazi prženja nije potrebno koristiti ulje.

Vrijedno ga je dodati 3 minute nakon početka toplinske obrade gljiva.

Preporučljivo je koristiti mješavinu povrća i maslaca.

U tom slučaju, jelo će dobiti ne samo ravnomjernu smeđu boju, već i sočnost.

Također bi bilo pogrešno dodati sol ranije. Vrijedno je posoliti šampinjone u završnoj fazi prženja, inače će jelo najvjerojatnije biti kuhano.

Korištenje aditiva za poboljšanje okusa

Dodavanje zgnječenog češnjaka i male količine sojinog umaka osigurava vrlo jarku aromu gljiva.

Ranije je gurmanima rečeno kako preliti okroshku kako bi jelo bilo ukusnije.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki