3 prekrasne ideje za ukrašavanje rezanim cvijećem muškata (SLIKE)




Fotografija: Pelargonium za Europu

Buketi i cvjetni aranžmani nisu prva stvar na koju većina ljudi pomisli kada je riječ o njima. Prevladavaju slike kaskada crvenih boja koje krase gradske balkone i pročelja seoskih kuća. Ali geranium je s pravom poznat kao “kraljica cvjetnica gredica i balkonskih biljaka” jer se lako uzgaja, cvate obilno tijekom dugog vremenskog razdoblja, otporan je i može se pohvaliti impresivnom raznolikošću sorti. Njegova boja i raskošnost čine ga idealnim i za ukrašavanje rezanim cvijećem. Stručnjaci iz Pelargonije za Europu (PfE) objašnjavaju kako drugačije može izgledati ovo ljetno cvijeće koje se lako uzgaja i predstavljaju ideje za ukrašavanje geranija.

Muskat: obilje boja

Cvjetovi muškatnog oraščića dolaze u velikom izboru nijansi, veličina i oblika. Paleta se kreće od bijele, ružičaste, lila i ljubičaste do boje lososa, narančaste i žute. Postoje i brojne nijanse crvene, kao i dvobojne i šarolike varijante s prijelazima boja, prugama ili mrljama. Dostupan u jednostrukim, polu-duplim i duplim, velikim, srednjim i malim varijantama. Neki od njih nalikuju leptirima, drugi – zvijezdama. Postoje cvjetovi s toliko latica da izgledaju kao pupoljci ruže, a drugi koji izgledaju kao tulipani. Kao rezano cvijeće u buketima i aranžmanima, geranij može savršeno iskoristiti ovu impresivnu raznolikost. Rezanje njihovih stabljika također ne smeta ovim cvjetnicama, naprotiv, potiče ih na još obilnije cvjetanje.

Za rezano cvijeće mogu se koristiti gotovo sve vrste pelargonija, bilo da su uspravne, kaskadne, sakave, kraljevske ili mirisne pelargonije. Kako biste postigli dojmljiviji izgled, kombinirajte različite vrste pelargonija.

Pogledajte više:

Vaze za cvijeće s priručnim materijalima

Svaka od ovih veselih vaza za cvijeće izrađena od recikliranih materijala savršena je za isticanje ljepote mnogih različitih vrsta geranija. A najbolje je to što je ova kreativna ideja brza i laka za implementaciju, čak i za majstore početnike.

Trebat će vam: rezani cvjetovi muškata, jednokratne staklene ili plastične boce, bijela masa za modeliranje koja se suši na zraku, nož, boje, kistovi i (po želji) bezbojni lak.

Evo kako napraviti vaze: pomoću valjka za tijesto tanko razvaljajte masu za modeliranje i nožem izrežite traku dovoljno veliku da prekrije bocu. Ponovite ovo za svaku bocu. Svaku prekrijte masom za modeliranje i nježno pritisnite rubove kako biste zatvorili “šav”. Pričekajte da se model potpuno stvrdne. To može potrajati do dva dana. Na kraju obojite vaze po svom ukusu. Nanošenje prozirnog laka čini površine glatkijim i sjajnijim.

Savjet: Papirnati predlošci mogu vam pomoći da odredite koliki bi komadi gline za modeliranje trebali biti za različite vaze. Za izradu predloška stavite list papira oko boce tako da se rubovi malo preklapaju i olovkom označite liniju rezanja. Zatim uklonite papir i izrežite predložak na željenu veličinu.

Pogledajte više:

Muškatni buketi: savršeni za poklon i dekoraciju

Same ili pomiješane s drugim ljetnim cvijećem ili travama, pelargonije su šarmantne u buketima kao dugotrajno rezano cvijeće. Bilo da se radi o malom poklonu ili ukrasu stolića, buket pelargonija stvara ljetni ugođaj i izmami osmijehe onima oko vas.

U ovom prekrasnom ljetnom buketu različite vrste pelargonija kombinirane su s morskom lavandom (Limonium latifolium) i sjevernoameričkom divljom zobi (Chasmanthium latifolium). Penici se mogu dodati zeleni (Thlaspi Green Bell).

Umjesto jedne vaze s većim buketom, možete postaviti nekoliko manjih vaza ispunjenih muškatnim cvijećem. Na primjer, možete stvoriti ovaj cvjetni užitak na šarmantnom vintage višeslojnom stalku u tren oka. Zahrđali izgled postolja u kontrastu je sa svijetlim cvjetovima. Ukrasni listovi geranija i lukovičaste vaze u rustikalnim bojama potpuno su usklađeni.

U ovom ljetnom aranžmanu na okruglom stolu od pruća rezani cvjetovi pelargonije postavljeni su u male keramičke vaze s cvjetićima, uz batake (Craspedia globosa).

Zidni ukras od rezanog cvijeća muškata

Kao prirodna “slika”, riječ “ljubav” izrađena od vrbovih grana i ukrašena geranjima udahnjuje novi život ovom istrošenom zidu. Kako biste dulje očuvali svježinu cvijeća, stabljike geranija stavite u epruvete s vodom koje su žicom pričvršćene za grane vrbe.

Ovaj DIY zidni aranžman od okruglih mramornih diskova izgleda elegantno i lako ga je napraviti. Jednostavno pričvrstite cijevi na mramorne diskove vrućim ljepilom, napunite cijevi vodom i unutra stavite izrezane cvjetove pelargonija. Pričvrstite ih na zid pomoću posebnih vješalica za tanjure. Vaš jedinstveni ukras je spreman.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki