Nakon što su cijene škampa značajno porasle, mnogi su ih počeli kupovati mnogo rjeđe.
Iako se mnogi još uvijek vole počastiti ovim zdravim, ukusnim i nevjerojatno ukusnim proizvodom.
Ako ste već odlučili potrošiti novac na škampe, trebali biste ih pripremiti na poseban način, kao što to rade u restoranima, sigurna je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje i kuhanje za mrežnu publikaciju BelNovosti.
Kako ukusno pržiti plodove mora?
Popis sastojaka
– kilogram škampa (po mogućnosti kralja);
– šest češnja češnjaka;
– tri žlice dobrog ulja bez mirisa;
– sok od limuna s paprom po osobnom nahođenju.
Način kuhanja
Unatoč činjenici da se škampi obično ne odmrzavaju, ovaj recept zahtijeva odstupanje od uobičajene metode. Prvo biste trebali potpuno odmrznuti plodove mora.
Zatim uzmite tavu, stavite je na štednjak i počnite zagrijavati ulje. Šaljemo već odmrznute škampe.
Čekamo da tekućina potpuno ispari. To traje do deset minuta.
Nasjeckajte češnjak i dodajte ga u kozicu zajedno s limunovim sokom i paprom. Koristite poklopac i kuhajte dok se na plodovima mora ne pojavi korica.
Ranije smo razgovarali o tome koje pogreške mogu pokvariti boršč.