Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih, onda ćete, naravno, odabrati proizvode s prirodnim sastojcima.
Sjajan primjer su domaći želei.
Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je s nama jednostavan recept.
Za pripremu želea potrebna vam je jedna vrećica agar-agara koju u posudi pomiješajte sa 130 mililitara vode.
Obje komponente temeljito izmiješajte i ostavite trideset minuta.
25 g bilo kojeg sezonskog ili bobičastog voća (primjerice, jagode, borovnice ili nektarine) usitnite u blenderu.
Nemojte zaboraviti dodati šećer u mješavinu voća ili bobica po ukusu.
Smjesu agar-agara treba prenijeti u lonac, zagrijati na laganoj vatri i kuhati jednu minutu dok se potpuno ne otopi.
Zatim u lonac dodajte pire od bobičastog voća, promiješajte, prokuhajte dvije minute i ulijte u male silikonske kalupe za slatkiše, pa pričekajte da se ohladi.
Prethodno smo vam rekli zašto se knedle uvijek lijepe.