Kako napraviti žele bombone kod kuće: ukusno, i što je najvažnije – prirodno

Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih, onda ćete, naravno, odabrati proizvode s prirodnim sastojcima.

Sjajan primjer su domaći želei.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je s nama jednostavan recept.

Za pripremu želea potrebna vam je jedna vrećica agar-agara koju u posudi pomiješajte sa 130 mililitara vode.

Obje komponente temeljito izmiješajte i ostavite trideset minuta.

Bobice
Fotografija: © Belnovosti

25 g bilo kojeg sezonskog ili bobičastog voća (primjerice, jagode, borovnice ili nektarine) usitnite u blenderu.

Nemojte zaboraviti dodati šećer u mješavinu voća ili bobica po ukusu.

Smjesu agar-agara treba prenijeti u lonac, zagrijati na laganoj vatri i kuhati jednu minutu dok se potpuno ne otopi.

Zatim u lonac dodajte pire od bobičastog voća, promiješajte, prokuhajte dvije minute i ulijte u male silikonske kalupe za slatkiše, pa pričekajte da se ohladi.

Prethodno smo vam rekli zašto se knedle uvijek lijepe.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki