Čebureci, bez obzira na vještine i talent kuhara, jedna su od najjednostavnijih i, nesumnjivo, ukusnih opcija pečenja.
Recept za doista idealno tijesto za chebureke podijelila je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova – kao rezultat, ispadaju sočni nadjev, jer je sok savršeno zadržan unutra, hrskav i s istim mjehurićima .
Evo popisa potrebnih sastojaka:
- 500-600 g brašna;
- 250 ml vode;
- 0,5 žličice soli;
- 1 žlica biljnog ulja;
- 1 žličica 9% octa.
Prosijte otprilike polovicu brašna u zdjelu, zatim otopite sol u toploj vodi i dodajte ulje i ocat.
Pomiješajte glavni sastojak s tekućim i mijesite tijesto dok ne postane homogeno.
Preostalo brašno dodavati postepeno, po potrebi.
Kao rezultat, na kraju ćete dobiti prilično kruto tijesto, koje treba staviti u vrećicu i ostaviti u ovom obliku 30-45 minuta – potrebno je odmoriti tijesto.
Od ovog tijesta možete napraviti čebureke s bilo kojim nadjevom – mesom, sirom, krumpirom, gljivama ili piletinom.
Ranije smo vam rekli kako kuhati Olivier na kraljevski način.