Zbog činjenice da je kalorijski sadržaj celera samo 11-13 kcal na 100 g, ovaj proizvod jednostavno mora biti u prehrani svake osobe koja gubi težinu.
Postoje različiti načini jedenja celera.
Sirovo
Sve vrste celera mogu se jesti sirove, dodavati salatama ili koristiti kao međuobrok, poput nemasnog jogurta ili humusa. U ovom obliku celer zadržava sve korisne tvari.
U smoothiju
Celer petiole harmonično se slaže s voćem i povrćem, osiguravajući tijelu dodatne vitamine i minerale.
Pirjano ili pečeno
Korijen i stabljike celera možete pirjati s drugim povrćem ili zapeći uz malo začina. Blagi okus ovog proizvoda savršeno će nadopuniti mnoga jela.
Kao sastavni dio prvih jela
Celer (u svim vrstama) koristi se u raznim juhama i juhama, dodajući bogat okus i aromu.
U obliku soka
Sok od korijena ili stabljike celera sve je popularniji, a razlog tome su brojne zdravstvene dobrobiti. Zato se navika da se ujutro popije čaša soka od celera smatra dobrom.
Ranije smo vam rekli je li prženi krumpir zapravo štetan.