Kako dizajnirati kuhinju: glavna stvar je pogodnost onoga koji najčešće kuha

Prvo na što svi oni koji trenutno dizajniraju kuhinju trebaju obratiti pažnju je praktičnost osobe koja najčešće kuha.

Prema dizajnerici Yuliji Tychino, stručnjakinji internetske publikacije BelNovosti, važno je da se osjeća ugodno dok koristi module namještaja, sudoper, hladnjak i štednjak.

Na temelju toga stvoreno je takozvano pravilo trokuta, čije poštivanje može uvelike olakšati život domaćice.

Podsjetimo: prema ovom pravilu, hladnjak, sudoper i ploča za kuhanje moraju biti smješteni na optimalnoj udaljenosti iu određenom slijedu kako bi spriječili nepotrebne pokrete i zaštitili se od prepreka na svom putu.

Prema studijama, domaćica provodi 60% vremena potrebnog za kuhanje za sudoperom.

Kuhinja
Fotografija: © Belnovosti

Stoga ovu zonu treba postaviti na najprikladnije mjesto.

Optimalna udaljenost od sudopera do hladnjaka je 1,3-2 metra, a bolje je postaviti ploču za kuhanje na udaljenosti od 1,3-1,8 metara od sudopera.

Važno je napomenuti da udaljenost između udaljenih kutova ne smije biti veća od 3-4 metra. Ovi se izračuni odnose na kuhinje pune veličine.

Prethodno smo govorili o 3 boje koje ne bi trebale biti u spavaćoj sobi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki