Svaka se domaćica može suočiti s činjenicom da u nekom trenutku palačinke jednostavno ne žele ispasti.
Najopasnije je kad se tijekom prženja pokidaju.
U takvoj situaciji više nije moguće ništa ispraviti, ali vrijedi poraditi na pogreškama za budućnost, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja i kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti.
Koji su to nedostaci?
Šećer
Nemojte koristiti previše šećera: palačinke neće biti bolje. U većini slučajeva, tijekom procesa prženja, počnu se lijepiti za površinu tave i trgati se.
Zaboravio na ulje
Iz nekog razloga, neki ljudi ne dodaju malu količinu biljnog ulja u pripremu, iako je to dokazana metoda da palačinke dobiju elastičnost.
Ako dodate ovu komponentu u tijesto, palačinke se neće pocijepati.
Nedostatak brašna
Uvijek procijenite teksturu pripremljenog tijesta. Ako primijetite da je obradak previše vodenast, nema potrebe kuhati.
Prvo dodati još brašna pa tek onda pržiti.
Ranije smo razgovarali o tome kako možete skuhati savršenu heljdu.