Poznato je da su stakleni poklopci dizajnirani kako bi domaćicama olakšali život: kroz njih je lako procijeniti proces kuhanja.
Međutim, kako biste lakše pratili svoju hranu, moraju biti čisti.
Ali kao rezultat kuhanja, poklopci se prekrivaju slojem masnoće, zbog čega ih je nemoguće nazvati urednima i čistima.
Stoga je vrijedno znati kako možete pouzdano pospremiti svoje staklene dodatke.
Što bi domaćice trebale zapamtiti
Za početak, vrijedi odvojiti petinu komada sapuna za pranje rublja i dovesti ga u stanje strugotine pomoću ribeža. Stavite ga u posudu.
Ulijte jednu žlicu octa i istu količinu sode.
Potrebno je dovesti proizvod do homogene mase.
Zatim nanesite dobiveni sastav na kapak s obje strane. Za otkrivanje je potrebno oko trideset minuta. Ako je poklopac jako prljav, vrijeme izlaganja može se povećati.
Zašto smočimo spužvu u vruću vodu i počnemo ribati prljavštinu.
Uklonite sve ostatke proizvoda i ispolirajte poklopac.
Ranije smo govorili o tome kako očistiti tapecirani namještaj pomoću dvije jednostavne metode.