Kako se zaštititi od sive truleži jagoda i voćne truleži jabuka: ne znaju svi ljetni stanovnici

Mnogo je lakše spriječiti bilo kakve bolesti vrtnih usjeva nego pokušati ih kasnije izliječiti.

Mnogi od njih imaju prebrzu razinu razvoja.

Stoga je bolje koristiti učinkovite metode prevencije.

Koje od njih vrijedi uzeti u obzir?

Zaštita od sive truleži jagoda

Preporuča se provesti ovaj postupak dva puta tijekom sezone. U ovom slučaju možete biti sigurni da se nećete morati nositi s ovom bolešću.

Prvi put gredice treba tretirati tjedan dana prije planiranog cvatnje. Drugi tretman provodi se u trenutku završetka cvatnje.

jagoda
Fotografija: © Belnovosti

Metoda je jednostavna. Dovoljno je razrijediti jedan ml u kanti vode. Nakon toga tretiraju se ne samo same biljke, već i razmak redova.

Zaštita jabuka od truleži plodova

Ova bolest se također smatra opasnom, tako da ne biste trebali čekati dok se bolest ne pojavi. Bolje je biti proaktivan. Da biste to učinili, uzmite jedan ml joda na svaku litru vode.

Nakon toga se vrši obrada na listu. Pokušajte prskati svoje stablo jabuke 30 dana prije planirane berbe. Nakon prvog tretmana čekamo 72 sata i ponovno ga provodimo.

Ranije smo govorili o korisnim svojstvima kore banane.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki