Svaki iskusni gurman zna da će šalica kave postati mnogo zanimljivija ako joj se dodaju dodatne komponente.
Ipak, ponekad se izgubimo i ostavimo samo cimet i šećer.
Ali kulinarska stručnjakinja u izdanju mreže BelNovosti Julija Arhipova vjeruje da postoje i druge mogućnosti.
Što bi mogao biti primjer?
Mlijeko
Najbolje je odabrati ne obično mlijeko, već bilo koji biljni analog. Ovisno o vrsti mlijeka, okus kave uvijek će se mijenjati na bolje.
Začini
U ovom slučaju, svatko će moći sam odlučiti koje začine dodati kavi. Najbolje djeluju cimet, korijander, crni papar, kardamom i muškatni oraščić.
Šećer
Neki ljudi vjeruju da šećer “ubija” okus, ali to je pogrešno mišljenje. Šećer od trske ili kokosa poboljšat će vašu šalicu kave.
Zanimljive okuse možete postići i medom.
Ranije smo govorili o tome kako napraviti pire sa senfom i jabukama.