Što ne činiti ako krvarite iz nosa: ne leći, ne zabacivati ​​glavu i ne piti kavu.

Krvarenje iz nosa je “fenomen”, ako se tako može nazvati, neočekivan.

Bez obzira na to, ako vam pođe krv iz nosa, važno je ostati smiren jer tjeskoba uzrokuje ubrzani rad srca, što samo povećava gubitak krvi.

Kako zaustaviti krvarenje iz nosa

Da biste zaustavili krvarenje, slijedite ove korake:

1. Sjednite uspravno i nagnite glavu prema naprijed, dok olabavite pojas i ovratnik.
2. Stavite hladan, vlažan ručnik ili led na nos i topli jastučić za grijanje na stopala. To će pomoći suziti krvne žile u nosu i proširiti ih u nogama.
3. Stisnite žilu koja krvari: stisnite prstima krila nosa 3-5 minuta dok krvarenje ne prestane. U nosnicu možete staviti i gazu prethodno natopljenu vodikovim peroksidom.

Što ne činiti ako krvarite iz nosa

Ne biste trebali leći ili sjediti u položaju u kojem su vam noge više od glave – to će dovesti do pojačanog protoka krvi.

Pribor za prvu pomoć
Fotografija: Pixabay

Osim toga, ne biste trebali zabaciti glavu unatrag. Krv koja ulazi u želudac može izazvati povraćanje. Ponekad zbog ovakvog položaja dolazi do prodora krvi u dišne ​​putove, što uzrokuje poteškoće s disanjem.

Nakon što zaustavite krvarenje, trebali biste se neko vrijeme suzdržati od hrane i pića s kofeinom kako ne biste povisili krvni tlak i izazvali novi napadaj.

Ranije smo rekli tko ne bi trebao jesti juhu od gljiva.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki